Архив

Печат

Мерят свободата на словото, като синджира на кучето

Автор Светлана Михова. Публикувана в Новини

Не допуснаха руски медии до форум в Лондон, в Киев се изплашиха от телемост с Москва

На 10 и 11 юли в Лондон се състоя Глобална конференция за свободата на словото. В събитието участваха десетина министри, 1000 журналисти и представители на неправителствени организации — присъствие, което далеч не съответстваше на „глобалния” му характер.

Нямаше как да е другояче, след като входът към свободното слово се оказа

Печат

В Тбилиси започнаха да изтрезняват

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Силната антируска вълна, заляла в края на юни Грузия след провокацията срещу руска парламентарна делегация в Тбилиси, тръгна към спад. Горещите глави в управленския елит и радикалната опозиция започнаха полека да изстиват под въздействието на реакцията на Русия. Както е известно, тогава Москва спря авиосъобщенията между двете страни, а

Печат

Село Церетелево вече има паметник на своя патрон

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

На тържествена церемония на 4 юли бе открит паметникът на княз Алексей Церетели в населеното място, носещо името му — село Церетелево. В краткия си, но отдаден на България живот, Церетели защитава българската национална кауза и правата на населението, проявява храброст и отдаденост по време на Руско-турската освободителна война. 

Сред

Печат

Затвор за тези, които не признават Крим и Донбас за украински

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Чернобил ще става зона на растеж в Киев 

Във Върховната рада е внесен законопроект за въвеждане на наказателна отговорност за непризнаване на Крим и Донбас за украински територии, съобщиха украински медии. В документа се предлага да се допълни член 110 от Наказателния кодекс на страната „За посегателство върху териториалната цялост и

Печат

Салвини отрече да е получавал финанси от Москва

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини заяви, че никога не е получавал финансиране от представители на Русия. Салвини обяви, че никога не е вземал рубли, евро, долари от Русия. Италианският политик се закани да подаде иск за клевета срещу медии и хора, които твърдят, че партията му е получила финансиране от Москва.

Съдил съм