Архив

Печат

На Запад все още се питат: Кой сте вие, мистър Путин?

Автор Светлана Михова. Публикувана в Новини

Колективната евроатлантическа русофобия изпадна в шок от резултатите от президентските избори в Русия

Внушителната победа на Владимир Путин на президентските избори в Русия предизвика смут, раздразнение и нова вълна на русофобската истерия. Малцина се съмняваха, че той ще бъде преизбран, но не очакваха такова съкрушително надмощие.

Обикновено, когато някой лидер се кандидатира за следващ мандат

Печат

Лавров: Лондон умишлено подкопава отношенията с Русия

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Лондон съзнателно подкопава отношенията с Москва. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата с японския си колега в Токио. 

Руският дипломат подчерта, че в случай на враждебни действия от страна на Великобритания, Русия ще отговори на принципа на реципрочност. 

Външният министър на Русия обясни защо позицията на

Печат

Белград е идеална площадка за среща Путин-Тръмп

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

След състоялия се телефонен разговор между Тръмп и Путин, по време на който е била озвучена необходимостта от лична среща, ръководителят на сръбското външно министерство Ивица Дачич е предложил Белград като площадка за преговори. Така сръбските власти искат да внесат свой принос в разрешаването на натрупалите се противоречия между Запада и

Печат

В Киев предложиха да признаят Путин за нелегитимен президент

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Заради провеждането на изборите за президент на Русия в Крим, Върховната рада предложи Киев да не признава резултатите от тях, а Владимир Путин да бъде признат за нелегитимен президент. Това гласи проект за постановление №8153, регистриран в украинския парламент на 19 март. 

В проекта се предлага също така Украйна да се обърне към Съвета за

Печат

Върховната рада отне депутатския имунитет на Надежда Савченко

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

В четвъртък Върховната рада на Украйна отне депутатския имунитет на украинската депутатка Надежда Савченко, която Киев допреди малко повече от година подкрепяше безапелационно. 

На 15 март главният прокурор на страната Юрий Луценко внесе във Върховната рада искане за отнемане на депутатския имунитет на Савченко, за повдигане на криминално