Архив

Печат

"Сочинската тройка" е начало на нов етап в историята на Сирия

Автор Светлана Михова. Публикувана в Новини

Путин, Ердоган и Рухани съгласуваха план за действие за следвоенното възраждане на арабската страна

Започва нов етап в историята на Сирия. Такава констатация бе направена на срещата на президентите на Русия, Турция и Иран, която се състоя в сряда в Сочи. Трите страни са гаранти по уреждане на конфликта в арабската страна.

Срещата на тримата президенти предизвика огромен интерес. За нейното отразяване в

Печат

Има ли преврат в Луганск?

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Конфликтът между ръководителя на Луганската народна република (ЛНР) Игор Плотницки и уволнения от него министър на вътрешните работи на републиката Игор Корнет продължава. Луганск остава фактически в ситуация на двувластие.

В медиите се появиха и съобщения за евентуално сливане на двете републики в една с предполагаема столица Донецк

Печат

Повечето европейци искат по-добри отношения с Москва

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Абсолютното мнозинство жители на Великобритания, Германия, Полша и Франция искат отношенията между Русия и Евросъюза да се подобрят в най-близко бъдеще, показва допитване на „Sputnik. Мнения”.

За възможно най-бързо подобряване на връзките с Русия са се изказали 87% от жителите на Германия, 79% — на Франция, 85% от поляците и 68% от британците. В Германия

Печат

Пловдивчани видяха "Донбаска пролет"

Автор Васил Стайков. Публикувана в Новини

На 18 ноември при голям интерес и препълнена зала в Пловдив за първи път беше представен документалният филм „Донбаска пролет”. Инициативата е на Движение русофили „Петко Войвода” с председател Иван Иванов. Известна е кратката и трудна история на създаването на филма. Зад него стоят обикновени, но смели и отговорни млади българи, които

Печат

Отиде си големият певец Дмитрий Хворостовски

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

На 22 ноември след продължително боледуване в Лондон на 55 години почина известният оперен певец Дмитрий Хворостовски. Той прекъсна оперната си кариера през 2016 г. поради усложнения на болестта (рак на мозъка), но не прекрати концертната си дейност. За последен път Хворостовски се появи на сцената през юни т. г. на австрийския фестивал Grafenegg.

През