Архив

Печат

"Един пояс - един път" сближава Москва и Пекин

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Форум събира 110 страни в отговор на американската демонстрация на военна сила

В сряда на посещение в Москва бе председателят на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян — третият човек в китайската политическа йерархия. По време на разговорите му с Владимир Путин бе обсъдено участието на Русия в икономическия форум „Един пояс — един път”, който ще се състои в средата на май в Китай

Печат

Зуев стана помощник на генералния секретар на ООН

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Помощник на генералния секретар на ООН по въпросите на правовия ред и органите на законността в Департамента за миротворчески операции стана руснакът Александър Зуев. Съобщението за това беше обнародвано от прессекретаря на шефа на ООН Антоние Гутереш Стефан Дижарик.

В официалното заявление се казва, че Зуев работи в ООН от 1990 г. Бил е

Печат

Американец и руснак излетяха със "Союз МС-04" към МКС

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

От космодрума „Байконур” към Международната космическа станция (МКС) в четвъртък потегли космическият кораб „Союз МС-04″ с първия намален екипаж: вместо трима души — двама, като третото място бе заето от 70-​килограмов товарен контейнер. В 10:13 ч. руският космонавт Фьодор Юрчихин и американският астронавт Джак Фишер поеха курс към МКС по нов

Печат

Михелсон отново води рейтинга на богаташите

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Съсобственикът на корпорацията „Новатек”, която е най-голяма след „Газпром” газодобиваща компания, Леонид Михелсон за втора поредна година оглави списъка на най-богатите руски бизнесмени, заяви рускоезичното издание на „Форбс” в своя рейтинг на 200 най-богати предприемачи в Русия.

Според изданието финансовото състояние на Леонид Михелсон през

Печат

Франсоа Фийон: Крим е руски регион

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон заяви в интервю за вестник „Le Figaro”, че „не бива да се проявява инат и да се иска от Русия да напусне Крим — това никога няма да се случи.” Според него, „не може да се отрича фактът, че от историческа, културна и езикова гледна точка, Крим е руски регион.”

Фенският политик заяви също така, че говорейки