Архив

Печат

В края на 2018-а Москва и Пекин ще постигнат рекорден стокооборот

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

За какво си говориха Владимир Путин и Си Дзинпин във Владивосток

Руският президент Владимир Путин и председателят на КНР Си Дзинпин проведоха преговори в рамките на Източния икономически форум (ИИФ). Държавните глави отбелязаха прогреса в развитието на двустранните отношения, в това число и в сферата на търговията и енергетиката. Според Путин към края на годината стокооборотът между страните ще постигне

Печат

Обвиненият Петров в отравянето на Скрипал се свърза с медиите

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Един от обвинените от страна на Лондон за извършител на отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия — Александър Петров даде кратък коментар пред руски медии. Това стана малко след като Владимир Путин призова обвинените руснаци да говорят публично. 

Петров даде кратко изявление за телевизия „Россия 24″, като заяви че е служител в „Микроген” и

Печат

Лидерът на Limp Bizkit поиска руски паспорт, Майк Тайсън ще ходи в Крим

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Лидерът на бандата Limp Bizkit Фред Дърст заяви в интервю: „Искам да получа руски паспорт! Освен това искам да си купя къща тук, в Русия. Сега се занимавам сериозно с това. Сложно е.” 

Музикантът подчерта, че ще се радва някой да му помогне с оформянето на документите: „Ако някой има познати, които да дадат рамо, звъннете ми!”

Според Дърст той е в Москва

Печат

Лавров: Напрежението между Русия и Запада излиза скъпо

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров посочи в интервю отрицателните последици от напрегнатите отношения между Москва и Запада. Според него напрежението между Руската федерация и западните държави излиза скъпо за международната сигурност и стабилност. Но все още не е късно тази негативна тенденция да се обърне. 

Лавров

Печат

Научна конференция в РКИЦ събра над 100 общественици и експерти

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

В Руския културно-информационен център в София преди дни се проведе научна конференция, посветена на 75-ата годишнина от легендарната битка край Курск. 

Конференция се проведе в рамките на дългосрочния проект на представителството на „Россотрудничество” в България и фонда „Устойчиво развитие за България” под наслов „От 75-годишнината на