Архив

Печат

Генерал Димитър Стоянов - живот по пътя на идеала

Автор Проф.дикн, о. з. подп. Бончо Асенов. Публикувана в Новини

Той ръководеше МВР 15 години, системата помни това време като най-градивното и плодотворното в своята история

На 7 ноември Димитър Стоянов, комсомолски и партиен функционер, министър на вътрешните работи от април 1973 г. до декември 1988 г. щеше да направи 90 години. Повечето от неговите съратници си отидоха от този свят. Те успяха преди 15 години, 4 години след неговата кончина, да издадат книга със спомени за него

Печат

Ще намерят ли медиите в Русия и Европа общ език?

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Изключително интересната в наши дни тема „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика” привлече на 8 ноември в Руския културно-информационен център експерти, дипломати, представители на обществени организации, журналисти (за разлика от други събития това бе уважено от солиден брой колеги от българските

Печат

Мракобесие завладява Украйна

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Ректорът на Московската духовна академия (МДА) архиепископ Амвросий бе спрян на летището в Киев и не бе допуснат на украинска територия да участва в богослужението, на което бе официално поканен от Киевската духовна академия (КДА), съобщи РИА „Новости”.

Няма съмнение, че инцидентът е първата проява на киевските власти по изпълнение волята на

Печат

Думата въвежда глоби за въвличане на деца в митинги

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

На заседание на Държавната дума във вторник беше приет на първо четене законопроект за административна отговорност за въвличане на непълнолетни в несанкционирани публични акции. Автори са депутатите от фракция „Единна Русия” Альона Аршинова, Анатолий Виборни, Олга Окунева и Евгений Ревенко.

В пояснителната записка се казва, че за подобни

Печат

Сянката на Путин и Тръмп уплаши Макрон

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

На 11 ноември в Париж ще се състоят тържества по случай 100-​годишнината от края на Първата световна война. По този повод френският президент е поканил около 60 държавни лидери. Предвидено бе да се използва възможността там да се състоят и разговори между Путин и Тръмп.

В последния момент обаче те бяха отменени. „Двамата ще пообщуват за малко по