Архив

Печат

ВКС увеличиха интензивността на полетите в Сирия

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Руската бойна авиация увеличи интензивността на полетите до 100 и повече в денонощие за унищожаване на групировката „Ислямска държава” в района на град Дейр ез Зорр, съобщи командващият руската групировка в Сирия генерал-полковник Сергей Суровкин. Той добави, че за осигуряване придвижването на правителствените войски руската авиация денонощно нанася ракетно-бомбени удари по обекти на терористите. За нанасяне на удари по терористите всеки самолет изпълнява по три четири бойни полета в денонощието.

През последните две седмици руски самолети извършиха 1417 бойни полета. По командни пунктове, лагери и струпване на терористи са нанесени 2687 авиационни удари.

В резултат на тези удари са унищожени над 1200 терористи, както и 83 единици бронирана техника, над 200 автомобила с големокалибрени картечници, реактивни системи за залпов огън, артилерийски и зенитни оръдия.

По време на дежурство руските самолети Су-34 и Су-3и унищожават от въздуха новооткрити цели — предимно бронирана техника, сред която танкове, автомобилни колони с боеприпаси и артилерия на огневи позиции, като така сковава действията на терористите и не им позволява да се прегрупират”, каза военачалникът.

Във вторник град Дейр ез Зор, който дълго време се намираше в плътен обръч от страна на терористите, беше разблокиран от сирийските войски. /”Русия днес”/