Архив

Печат

Медведев не се вижда засега отново президент

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Дмитрий Медведев засега не се вижда отново в ролята си на президент, а като лидер на „Единна Русия” ще подкрепи кандидатурата на Владимир Путин. Руският премиер заяви това вчера по време на традиционното си вече — 10-то по ред, интервю за пет руски телевизии: „Русия”, Първи канал, НТВ, РБК и „Дождь”. В него той направи преглед и даде оценка на работата на воденото от него правителство през годината.

В сегашния политически сезон не се виждам в качеството си на президент, но ще продължа да работя”, каза Медведев и допълни, че „Единна Русия” и той лично ще подкрепи кандидатурата на Путин на предстоящите догодина президентски избори. „По отношение на кандидатите за президент много скоро всичко ще бъде ясно. Ако действащият президент Владимир Путин издигне своята кандидатура или се съгласи с нейното издигане, нашата партия и аз лично като неин председател безусловно и недвусмислено всячески ще го подкрепим, защото смятаме, че той е успешен президент със силна подкрепа от нашите граждани”, заяви премиерът.

Според него отношенията между Русия и САЩ днес са на най-ниското си равнище от времената на Брежнев. Той подчерта, че вината за това не е на Москва. „Въпросът сега е какво да се прави. Мисля, че шанс винаги има. Трябва да започнем пълноценно общуване по най-важните и съществени теми”, каза Медведев.

Той направи обстоен преглед на състоянието на икономиката и даде като цяло положителна оценка: „Тази година ще бъде регистрирана рекордно ниска инфлация, която ще бъде под 3% — най-ниската в цялата история на страната”. По думите му ще бъде отбелязано нарастване на БВП с 2%, а на заплатите — с 3%. Медведев увери, че благодарение на предвидливата политика на Централната банка рублата е стабилна и посъветва гражданите да правят спестяванията си в руската национална валута.

/​”Русия днес”/