Архив

Печат

В София честваха Деня на дипломатическия работник

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

На 10 февруари в Русия се отбелязва Ден на дипломатическия работник. По този повод в София на 8 февруари руски дипломати отбелязаха празника с поднасяне на венци и цветя пред паметника на видния руски дипломат граф Николай Павлович Игнатиев в Докторската градина. 

В тържественото мероприятие участваха посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, служители на посолството на Руската Федерация в България, екип от представителството на Россотрудничество в България, председателят на Форум „България — Русия”, издател на в. „Русия днес-Россия сегодня” и „Земя” проф. Светлана Шаренкова, представители на обществени и политически организации. 

На въпроси на журналисти посланик Макаров отговори, че Московският и на цяла Русия патриарх Кирил ще пристигне у нас за тържествата по случай 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Той отново коментира, че поради президентските избори в Русия през март Владимир Путин не може да се отзове на поканата на българския президент Румен Радев, но за тържествата ще пристигне голяма делегация, включително представители на Държавната дума на Руската федерация.

/​”Русия днес”/