Архив

Печат

Телевизионната премиера на "Световен ред-2018" ще бъде след изборите

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Сега филмът на Владимир Соловьов е достъпен онлайн във "ВКонтакте" 

Руският телевизионен журналист Владимир Соловьов представи документалния си филм „Световен ред-2018″, посветен на всекидневието на президента Владимир Путин. Във филма звучат редица най-актуални въпроси за отношенията със Запада, за украинския конфликт, ситуацията в Сирия. Държавният глава разказва и за положението на страната на световната арена, съобщава „ПолитРоссия”. 

Що се отнася до отношенията със Запада, президентът признава, че въпросът за доверието към други страни е изключително сложен, но да се говори за спазването на договорености може уверено само в случай, когато се спазват интересите на всяка от страните. Същевременно руският лидер не прави предположения за срокове за отмяна на санкциите от страна на САЩ.

Говорейки за Украйна, Путин подчертава, че събитията от 2014 г. са били съпроводени с мащабна измама от страна на САЩ, която останала зад кадър. Тогава Вашингтон помолил Москва да направи всичко възможно „Янукович да не използва армията, опозицията да освободи площада и административните здания и да премине към изпълнение на постигнатите споразумения за нормализиране на ситуацията”. Руската страна се съгласила, но по-късно украинският лидер бил свален чрез държавен преврат, извършен с пълна подкрепа на САЩ. Той отбелязва, че по този фактически САЩ сами са се „натикали в ъгъла” и днес са принудени да подкрепят сегашната власт в Киев. 

Путин заявява във филма, че това е била „най-наглата и груба” лъжа на САЩ, но не и първата. Щатите трябва да разбират, че вътрешноукраинският конфликт става до границата на РФ, а връзката между двете държави и скрепена през вековете. Вашингтон фактически е забил нож в гърба на Москва, когато не я е осведомил за подробностите на своя план. 

Освен това руският лидер отбелязва, че някой „съзнателно е довел” Русия до онази граница, след която властите са били принудени да вземат решението за присъединяването на Крим. 

Филмът „Световен ред-2018″ ще бъде излъчен по телевизионния канал „Россия-1″ след изборите. Сега е достъпен онлайн. Соловьов го е публикувал на своята страница във „ВКонтакте”. Има го и в „Одноклассники” и в You Tuobe. 

/​”Русия днес”/