Архив

Печат

Италианското правителство е против антируските санкции

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Новото правителство на Италия се обяви против санкциите срещу Русия въведени от западните страни. Това заяви новият министър-председател на страната Джузепе Конте. По думите на Конте, Вашингтон традиционно остава съюзник на Рим, но новият кабинет е настроен към откритост по отношение на Москва.

Ще настояваме за преразглеждане на санкциите срещу Русия, започвайки с онези, които угнетяват руското гражданско общество”, каза Джузепе Конте. Той допълни, че през последните години Руската федерация е закрепила международната си роля в решаването на различни геополитически кризи.

53-​годишният Конте подчерта, че Русия не е никаква заплаха за Италия, а обратното, става все по-важен търговски, икономически и стратегически партньор.

По-рано експерти коментираха, коя страна първо ще отмени санкциите срещу Руската федерация. Според Конте тази страна може да бъде Италия. 

Междувременно Джордж Сорос предупреди за нови предсрочни избори в края на годината или в началото на следващата.

В писмо, публикувано наскоро в „Куриере де ла сера”, Сорос отбеляза, че новото италианско правителство с участието на Северна лига и Движение „5 звезди” имат различни бюджетни приоритети и електорат. Сорос изтъкна, че правителството на Джузепе Конте би могло да падне, предизвиквайки избори съвсем скоро. По думите на американския милиардер, Европейският съюз е изправен пред много проблеми, но Италия се превърна в най-належащия, защото заплашва ценностите, които са в основата на Евросъюза.

/​”Русия днес”/