Печат

Не е истина, че в Либия има руски бойци

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Зам.-министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков категорично опроверга твърденията на американското издание The New York Times за пристигане на 200 бойци от Русия в Либия през последните месец и половина. 

Категорично отхвърлям подобни измислици. Ние действаме в интерес на урегулирането в Либия, поддържаме съответните усилия, включително по линията на ООН, водим диалог с тези, които така или иначе влияят на ситуацията. Не смятаме, че има основания за подобни твърдения, измислици, но това не е за първи път от страна на американските медии да разпространяват различни небивалици, злонамерени слухове, измислици по наш адрес”, каза Рябков пред руски журналисти по време на работната си визита в Израел. 

Вече сме свикнали с това, отнасяме се спокойно, макар да съм принуден да констатирам, че върху настроенията на американската вътрешна аудитория подобни периодични изказвания оказват негативно въздействие и общата атмосфера в САЩ, за съжаление, не способстват за нормализация на връзките, към което ние се стремим”, добави Рябков. 

/​”Русия днес”/