Печат

Путин откри нова магистрала Москва - Санкт Петербург

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

В рамките на визитата си в Санкт Петербург на 27 ноември, руският президент Владимир Путин откри новата магистрала М-11. Руският лидер също така посети завода „Адмиралтейские верфи”, където участва в церемонията по полагане на основите на новия ледоразбивач „Николай Зубов”. 

В разговор със строителите на новата магистрала М-11 (Москва-Санкт Петербург) Путин отбеляза, че това е първото съоръжение от подобен тип в историята на страната. Държавният глава похвали строителите, изградили пътното съоръжение, като отбеляза, че „има с какво да се гордеят”. Той отбеляза, че в проведеното обществено допитване за името на новата магистрала най-много гласове събрал вариантът „Нева”. „Така и ще я назовем”, каза държавният глава. Владимир Владимирович сподели със строителите, че често пътува между двата главни града на Русия и пътят му отнема около девет часа. По новото трасе е шест, информирали го те. 

В завода „Адмиралтейские верфи” президентът бе посрещнат от курсантите на Военноморското училище „Нахимов”, морския клуб „Юнга” и движението „Юнармия”. Руският лидер отбеляза, че заводът вече 315 години произвежда кораби от различни класове.

Президентът Путин бе придружен от министъра на отбраната Сергей Шойгу, главнокомандващия на руския флот Николай Евменов, началника на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров, вицепремиера Юрий Борисов и президента на Обединената корабостроителна корпорация Алексей Рахманов. 

/​”Русия днес”/