Печат

Кинопанорама, посветена на 75-та годишнина от победата

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

В годината, посветена на 75-та годишнина от победата във Великата отечественна война представителството на Россотрудничество организира в Руския културно-информационен център тематична Кинопанорама. Филмите, представени в програмата, която е до края на годината, правдиво показват героичната и трагична епопея, трудните етапи на първите дни от войната и радостта от победата. Ще бъдат представени киноленти, които са заснети буквално в първите дни на войната, филми от съветския период, както и ново руско кино. Зрителите ще могат да гледат филмите не само на световно известни режисьори, такива като Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Юрий Озеров, Елем Климов, Лариса Шепитко, Михаил Калатозов, но и на други автори, които в своите кинопроизведения отразяват суровата правда на онази трудна и жестока борба. 

Много от тези киноленти са получили престижни награди на руски и международни кинофестивали в Кан, Венеция, Берлин, Карлови Вари, Сан Франциско, на други известни и престижни кинофоруми от цял свят. Освен това в този каталог са представени филми, които ще бъдат показани за първи път на нашите зрители.

В Кинопанорамата има шест рубрики: „Мосфилм” представя; „Ленфилм” представя; Киноклуб „РУСИЯ”; Документален екран; Неизвестни филми за войната; Нови филми за войната. 

Кинопанорамата е посветена на подвига на многонационалния съветски народ в годините на Великата отечествена война. Прожекциите ще се провеждат всеки четвъртък в 18.30 в Малката зала на Руския културно-информационен център в течение на цялата 2020 година.

Входът е свободен.