Печат

Алексей Пушков: Войната с Иран би закопала Тръмп

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Председателят на Комисията по информационна политика на Съвета на Федерацията Алексей Пушков заяви, че американският лидер Доналд Тръмп направи правилното нещо, като се ограничи само с налагане на нови санкции на Иран. Той написа това на страницата си в Twitter.

Нито един републиканец, включително „ястребите”, не е поискал от Тръмп военна реакция на удара на Иран по базите на САЩ. Войната с Иран е непопулярна в САЩ и би могла да закопае Тръмп, ако той се реши на нея. Той постъпи разумно като се отдръпна от заплахите си. Въпреки това на Съединените щати ще бъде по-трудно да останат в Ирак”, написа Алексей Пушков.

По-рано вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че Иран нареди на подкрепяните от него групировки да се въздържат от действия срещу американските сили.

На 8 януари Иран нанесе удари по военни бази на САЩ в Ирак. Тази военната операция, наречена „Мъченикът Сюлеймани” стана отговор на покушението от страна на Съединените щати на иранския генерал Касем Сюлеймани на 3 януари, в резултат на ракетна атака в Багдад. По-късно Тръмп обяви намерението си да наложи нови икономически санкции на Иран. /”Русия днес”/