Новини

Печат

Италия подкрепи Лавров за Венецуела

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Италия подкрепя предложението на руския външен министър Сергей Лавров за необходимостта от преговори за положението във Венецуела, съобщи за РИА „Новости” заместник-министърът на външните работи на Италия Гулиелмо Пики. 

Проблемът е, че международната общност е признала само резултатите от изборите в Националната асамблея, а не от

Печат

Демонтират къщата на Скрипал

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

В Солсбъри военни са започнали да демонтират къщата на бившия офицер от руското военно разузнаване и британския шпионин Сергей Скрипал. Това се прави, уж за да се унищожат следи от веществото, с което са били отровени Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Не се съобщава обаче защо няма да се демонтират стените на къщата. 

Не е ясно също така и защо

Печат

Министър Ангелкова посети Москва

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Москва с представители на Съвета на федерацията и Групата за сътрудничество с България. Министърът е на официално посещение в руската столица, придружавана от българска парламентарна делегация.

Заместник-председателят на Комисията за социална политика към Съвета на Федерацията

Печат

Порошенко и Радата нарушиха конституцията

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

По инициатива на украинския президент и кандидат за втори мандат Пьотр Порошенко вчера Радата гласува на трето окончателно четене поправка в конституцията. Тя утвърждава курса на страната към членство в НАТО и ЕС. Промените бяха гласувани с мнозинство от 334 депутати при необходими 330. Те задължават и следващите президенти, министрите и

Печат

Икономическо развитие в Русия в темпо "алегро"

Автор „Русия днес“. Публикувана в Новини

Национални проекти обединяват държавния и частния бизнес

Икономиката да работи и да се развива в темпо „алегро” — бързо, живо и бодро. Това пожела Владимир Путин на предприемачите, участвали тази седмица във форума „Делова Русия”. Обединението включва предприятия, които са заети извън суровинния сектор — от индустрията на високите технологии