Печат

Путин отговори на грузинска журналистка за Абхазия и Южна Осетия

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

Руският президент Владимир Путин отговори на претенциите на журналистка от грузинския телевизионен канал „Рустави-2″ за Абхазия и Южна Осетия преди началото на срещата на най-високо равнище на страните от Евразийския икономически съюз в Ереван.

След церемонията по фотографирането руският лидер се насочи заедно със свои колеги по съюз към зданието, където се провеждат мероприятията от срещата. По пътя той общуваше оживено с президента на Киргизстан. Когато двамата лидери преминаха покрай журналистите, грузинска журлналистка извика свой въпрос. Тя попита руския президент: „Кога Русия ще започне извеждането на своите войски от територията на Абхазия и Южна Осетия?” В отговор Путин каза: „Когато вземем такова решение.” На думите на журналистката, че Русия по-рано е поемала такива задължания руският президент отбеляза: „Ние винаги изпълняваме своите задължения.”

Срещата на най-високо равнище на страните от Евразийския икономически съюз започна във вторник в Ереван. Очаква се лидерите на съюза да утвърдят Концепция за формиране на общ финансов пазар на съюза, бюджета на организацията за следващата година и редица решения по хармонизиране на законодателствата в областта на траспорта и енергетиката. Ще бъдат съгласувани също така и основните насоки на международната дейност на съюза през 2020 г.