Печат

В РКИЦ посрещнаха с аплодисменти Александър Покидченко

Автор „Русия днес“. Публикувана в Култура

Заслуженият артист на Русия Александър Покидченко гостува с концерт в Руския културно-информационен център в София.

Литературно-музикалният моноспектакъл „Този, който е роден край морето” беше много топло приет както от българската публика, така и от руските сънародници, които познават и обичат творчеството на артиста.

Руският музикант е чест гост в България и неговите концерти винаги се провеждат с голям успех. И този път концертът му в РКИЦ не беше изключение — публиката отново се убеди в слънчевия талант на Александър Покидченко и неговата уникална енергия. Специален подарък за българската публика на концерта стана изпълнението на известната песен „Море” на български език. В изпълнение на Александър Покидченко прозвучаха песни на Леонид Утьосов, Оскар Фелцман, Модест Табачников, Никита Богословски, джаз на Александър Цфасман и Гершуин, а също така стихове на Пушкин, Ахматова, Кирсанов, Михайлик, Шаферан и проза на Аверченко и Жаботински.

От дете артистът, роден в Ростов на Дон, споделя страстта си между театъра и музиката. Така той е еднакво успешен и ярък във всяко въплъщение. В края на вечерта и.д. директорът на РКИЦ Олга Широкова награди Александър Покидченко с възпоменателен знак „За популяризиране на руския език и култура” от представителството на Россотрудничество в Република България.