Печат

Нови песни и танцово шоу на юбилейния концерт на Грета Ганчева

Милослава Георгиева 

С две нови песни и танцово шоу зарадва многобройните си почитатели известната българска певица и актриса Грета Ганчева на юбилейния си концерт, който се проведе в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. Концертът бе в деня, в който Слънчевата жена навършва 75 години, 58 от които е на сцената. 

Специални гости на празника бяха генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, Павел Журавльов — представител на Россотрудничество за България и ръководител на Руския културно-информационен център в София, и Владимир Лопатин — директор на Републиканския научно-изследователски институт по интелектуална собственост в Москва.

За своя юбилей Грета Ганчева получи много поздравителни адреси и цветя от държавни и обществени организации, от дипломати и гости. Специален акцент бе приветствието от администрацията на президента на България Румен Радев.

С много енергия и настроение Грета представи вечните хитове, сред които „Моя страна, моя България”, „Шипка” и „Слънчева жена”. Тя изпя и новите си песни, вдъхновени от любовта към България и към Русия — „България, ще те обичам до сетния си дъх” и „Россия — ты моя любовь без границ”. 

На сцената специален танц имаха отрядните ръководители и участниците в детския танцов лагер „Тодес” на „Галактика на спорта”. Момичетата и момчетата от групата създадоха танц специално за песента на Грета, посветена на Русия.

Откриващите се същия ден творческа среща и фестивал „Заедно в 21 век” също получиха музикален поздрав с едноименната песен, която събра на сцената деца и възрастни от различни държави, които пяха и танцуваха заедно.