Печат

Камерен оркестър "Класика" посвети концерт на Римски-Корсаков и Мусоргски

В Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София се състоя концерт на камерния оркестър „Класика”. Така българските музиканти за пореден път запознаха многобройната публика с творчеството на известни руски композитори. Това не е първият концерт на камерния оркестър „Класика” в РКИЦ.

Концертът се състоя в Мраморната зала и беше посветен на 175-​та годишнина от рождението на Николай Римски-Корсаков и 180-та годишнина на Модест Мусоргски. 

В началото прозвуча разказ за основните етапи от творчеството на тези велики руски композитори, както и за създаването на музикалните произведения на тези композитори, които станаха част от концертната програма на българските музиканти. 

Прозвуча и музика от Алябиев, Хачатурян, Платонов, Шостакович и Прокофиев, както и от любимия български композитор Панчо Владигеров. Бяха изпълнени както чисто инструментални, така и инструментално-вокални произведения. 

Концертът този път бе под ръководството на младата талантлива диригентка, лауреат на различни престижни музикални конкурси Инна Диловска.

Инна е на 28 години от Плевен и е завършила Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Сега младата музикантка е пред защита на докторската си степен.