Печат

"Зенит" върви уверено към плейофите

Автор „Русия днес“. Публикувана в Спорт

Клубът от Санкт Петербург надигра "Бенфика" с 3:1 и оглави своята група в Шампионската лига

Често става така, че след два кръга от груповата фаза на Шампионската лига започваме да разсъждаваме за шансовете да слезем в по-долната Лига Европа. Сега обаче картината е съвсем друга. Вече е октомври и, както се казва — животът предстои. 

Заслуженото равенство с „Лион” в първия кръг и уверена победа над „Бенфика” — „Зенит” е лидер. Сега предстоят два мача срещу немския „Лайпциг”, който, както стана ясно, не е толбкова страшен. Немският клуб отстъпи като домакин на французите. Ситуацията в групата е много благоприятна. Всичко е в ръцете на старши треньора Семак. 

Да си спомним срещите между руски и португалски отбори. ЦСКА и „Спартак” последователно попаднаха на „Порто” на треньора Андре Вилаш-Боаш. С Кълк, Гуарин, Фалкао в състава си. Армейците отстъпиха достойно, а спартаковците — разгромно.

В различни времена „Зенит” е играл и с „Порто”, и с „Бенфика”. И именно лисабонският клуб не допусна руснаците в четвъртфинала на Шампионската лига през 2016 г. Тогава сякаш жребият беше добър, но се класира „Бенфика”.

Видяхме как „булдогът” Оздоев накара португалски защитник да подари топката на Дзюба. Как влезлият като резерва Караваев след пробив по крилото стреля точно в съперник, за да отлети след това топката в мрежата. Как Азмун уверено работи на освободено пространство, тъй като „Бенфика” при 2:0 тръгна в атака. Работата е свършена. Предстои „Лайпциг”.

Засега всичко върви отлично.