Печат

Крим ще доставя в Сирия козметика

На 26 ноември производителят на козметика комбинатът „Кримска роза” подписа договор с партньор от Сирия за доставка на над 100 наименования кримска козметика, съобщава Криминформ. „Днес бе подписан договор в рамките на споразумението на международната конференция „Мост към успеха” между нашето предприятие и партньор от Сирия — голям дистрибутор, който внася козметична продукция на територията на Сирия и я доставя в най-големите търговски вериги”, каза генералният директор на „Кримска роза” Иван Гладун.

Засега не се оповестяват сумата на договора и обемите на доставки. Страните са в стадии на договаряне на датите за изпращане на стоката. „Планираме да съгласуваме детайлите за доставки през декември и вероятно контейнерите ще тръгнат през първото тримесечие на 2020 година”, поясни Гладун.

Комбинатът „Кримска роза” ще изпраща в Сирия крем за лице и тяло, розова и лавандулова вода и пр. „Един от основните маслодайни сортове рози, на базата на който е създадена кримската маслодайна роза е дамаската роза. Може да се каже, че възраждаме нашата връзка с родината на маслодайната роза”, добави Гладун.

По-рано бе съобщено, че се подготвя партида пшеница с обем около 5 хиляди тона за износ за Сирия. 

В края на август-началото на септември в Сирия гостува кримска делегация, която участва в Международния панаир в Дамаск. В рамките на панаира бяха подписани споразумения за търговско-икономическо сътрудничество.

Крим ще доставя в Сирия продукти на машиностроителната индустрия и агропромишления комплекс. А Сирия в Крим — плодове и зеленчуци. Работи се по създаването на съвместна корабоплавателна компания.