Печат

"Ройтерс": Шефът на Пентагона е готов за преговори с Шойгу

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

Ръководителят на Пентагона Джеймс Матис е отворен за преговори с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщава агенция „Ройтерс”, като се позовава на две длъжностни лица от САЩ.

Източниците не поясняват дали става дума за лична среща или за телефонен разговор. Представители на Пентагона не са коментирали тази информация, като са подчертали, че Москва не е изпращала в американското военно ведомство

Печат

И новият британски външен министър демонстрира антируски подход

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

Новият министър на външните работи на Великобритания Джереми Хънт демонстрира антируския си подход, като отбеляза ролята на своя предшественик Борис Джонсън за подготовката на международната реакция на инцидента в Солзбъри, заяви на брифинг официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Едва встъпил

Печат

Назначиха украинец в генералния щаб на Канада

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

За нов заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Канада е назначен генерал-лейтенант Пол (Павел) Винник, по произход етнически украинец, пише в сайта на канадското военно ведомство.

До назначаването си Винник е бил командващ Сухопътните сили на страната. Преди това е заемал длъжността началник на Разузнавателното

Печат

Военните благодариха на италиански кмет за паметника на Прохоренко

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

Заместник-министърът на отбраната Николай Панков благодари на представителите на кметството на Вали Сото и римското отделение на Националната асоциация на парашутистите в Италия за увековечаването на паметта на руския старши лейтенант Александър Прохоренко, загинал в Сирия в хода на борбата с международния тероризъм.

Паметникът на