Печат

Нещо по-страшно от „новичок“

Автор „Русия днес“. Публикувана в Светът

Сега пък плашат британците с руски безпилотни апарати 

В Британия намериха замяна на плашилото около семейство Скрипал. Сега започват да плашат с нашествие на безпилотни летателни апарати. Разбира се, че шпионски, разбира се, че руски!

Лондон явно се умори от омръзналата история с отравянето на семейство Скрипал. Още повече, че никой така и не намери каквото и да е доказателство. Но страната не бива да се отпуска. А и финансирането за военните трябва по някакъв начин да се увеличи. Ето, че се роди нова страшна кампания.

Този път британците решиха да плашат народа с руски шпионски дронове. Военната полиция на британското Министерство на отбраната бие до отказ уестминстърските камбани: „Руснаците идват!“ Изданието „Мирър“, както и редица други медии на островната държава, пригласят: „Над територията на страната все по-често се фиксират безпилотни летателни апарати!“

Дроновете висели над секретни обекти, отваря очите на съгражданите си изданието. Ето и над лабораторията за производство на химическо оръжие, уютно разположена в технопарка „Портън Даун“, витаят злостни руска безпилотни летателни апарати. А технопаркът, между другото, е съвсем наблизо до небезизвестния град Солсбъри.

Дронове са висели и над комплекса на Центъра за правителствена връзка. И изобщо много са се разлетели: ако преди пет години само осем пъти подобни „птички“ са прелитали над британски военни „гнезденца“, през миналата година е фиксирано цяло ято — 79 броя!

Най-страшното според изданието е, че безпилотните апарати могат да наблюдават безпрепятствено ставащото долу от височина стотици метри. Пробвайте да ги проследите на такава височина, кършат ръце журналистите! А това нещо струва някакви жалки 500 фута. Ясно е, че те се закупуват от руските специални служби. Та кой друг? Може би и китайците им помагат…

Специалистите по шпионаж са уверени: точно половината руснаци, които живеят във Великобритания, се занимават професионално с шпионаж. В страната те са 150 хиляди. Смятайте: 75 хиляди шпиони! А още и въоръжени с дронове!

Боже, пази Британия!!