Печать

Защо микровълновите печки бяха забранени в СССР?

Автор: „Русия днес“. Posted in НЕзнайко

През 1976 г. в СССР бяха забранени микровълновите печки, а причината е във вредното им въздействие на здравето. Това решение се базира на множество проведени експерименти. Забраната обаче е премахната в началото на 1990-те години на миналия век, след перестройката. Предлагаме на вашето внимание някои от резултатите на проведените изследвания с микровълнова печка: 

1. Ускорява разпадането на структурата на продуктите.

2. В млякото и зърнените продукти създава канцерогенни вещества.

3. Променя елементарния състав на хранителния продукт, което предизвиква стомашно разстройство.

4. Променя химическия състав на продукта, което може да доведе до срив на лимфната система и унищожаването на способността на организма да се защитава срещу злокачествени тумори.

5. Може да доведе до увеличаване на процента на ракови клетки в кръвта.

6. Води до злокачествени тумори на стомаха и червата, обща дегенерация на периферните тъкани, както и до постепенно разрушаване на храносмилателната и отделителната системи при статистически висок процент от хората.

7. Намалява способността на организма да усвоява витамин В-комплекс, витамин С, витамин Е, важни минерали и липотропики (вещества, които допринасят за ускоряване на изгарянето на мазнините в тялото).

8. Микровълновото поле около печката също предизвиква проблеми със здравето.

9. Затоплянето на приготвено месо в микровълнова печка, предизвиква:

- поява на d-нитрозодиетаноламин (широко известен канцероген).

- дестабилизира биомолекулни съединения на активния протеин.

- агрегиран ефект на радиоактивност в атмосферата.

- създаване на канцерогени в съединения на хидролизата на протеина в млякото и зърнените култури.

10. Микровълновата радиация също предизвиква промяна (разпад) в катаболно поведение на глюкозидни и галактозидни елементи в замразените продукти, ако ги размразявате в микровълнова фурна.

11. Води до промяна в поведението на катаболитни растителни алкалоиди в сурови, приготвени и замразени зеленчуци, които са били подложени на радиационно лъчение, дори и за кратко време.

12. Свободни радикали, предизвикващи рак, се образували в определени молекулярни структури на микроелементите във веществата от растителен произход, особено в суровите кореноплодни зеленчуци.

13. При хората, приемали храна след обработка в микровълнова печка се наблюдавало по-високо статистическо ниво на стомашно-чревни заболявания, а също обща дегенерация на периферната тъкан с постепенно разрушаване на функциите на храносмилателната и отделителната системи.

Струва си да отбележим, че увеличаването на широк дефицит на хранителни вещества в западния свят, са почти идеално взаимосвързани след появяването на микровълновите печки. Тези печки затоплят храната посредством създаването на процес на молекулярно триене, а именно това бързо унищожава крехките молекули на витамините и фитонутриентите (растителни целителни средства). Едно от изследванията посочва, че нагряването с микровълни унищожава до 97 % от хранителните ценни вещества (витамини и други растителни вещества, които предотвратяват болести, повишават имунитета и укрепват здравето).

Съществуват много изследвания с микровълнови печки и ефектите, които те оказват на човешкия организъм, но тогава окончателните резултати от тези изследвания не са били публикувани още. Ако нещо от по-горе описаното, има характеристиките на отрицателно въздействие върху храната, тогава си представете само какви ефекти от тези последствия ще има върху човешкото тяло. Руските учени съветват, ако може да не използвате микровълновите печки, за да запазите хранителната стойност и качеството на храната.