Печат

Отрязаха украински рокаджии от празничен концерт

Това стана в самата Украйна, която на 24 август ще чества Деня на неза­ви­симо­стта. По този повод отдавна се подготвя гран­ди­о­зен праз­ни­чен концерт, за който още през май били пока­нени музи­кан­тите от рок групата Green Gray. Сега обаче на групата било забра­нено да участва в праз­ника заради това, че изпъл­нява песни на руски език, съобщи кита­ри­стът на Green Gray Андрей Яценко във Фейсбук.

Арти­стите вече се подгот­вяли сери­о­зно за изя­вата си, обсъж­дали сце­на­рия с режисьора и тех­ни­че­с­ките детайли със спе­ци­а­ли­сти в сфе­рата на мени­дж­мънта. „И извед­нъж ни съобща­ват, че концертът ще бъде само с укра­ин­ски арти­сти и ние не се впи­сваме в концепци­ята на праз­ника! Как да реаги­раме?! За 30 години неза­ви­симост на стра­ната ние ста­на­хме една от най-​популярните и награж­да­вани групи в Украйна! Имаме повече от сто раз­лични награди, сред които две на МТV Music Awards! Всички наши постиже­ния бяха под знамето на Украйна и ние винаги сме се гор­де­ели с това!, пише Яценко.

Той заяви, че някой има жела­ние да изтрие от исто­ри­ята групата Green Gray, а всъщ­ност колек­тивът е сто процента укра­ин­ски продукт.

По-​рано стана ясно, че украинката-​рапър Alyona Alyona е отка­зала да сътруд­ничи с руски музи­канти заради напад­ките от страна на наци­о­на­ли­стите. Артист­ката е била раз­кри­ти­ку­вана за дуета с рус­ката група „Каста”, която през 2015 г. е имала изяви в Крим.